Bygninger og anlegg

Sykehus ble til skole og fikk pris


Publisert: 14. januar 2016

St Paul Gymnas ligger ved Store Lungegårdsvann i Bergen (Foto: St Paul Gymnas )St Paul Gymnas ligger ved Store Lungegårdsvann i Bergen (Foto: St Paul Gymnas )    St. Paul Gymnas i Bergen har fått kommunenes tilgjengelighetspris for 2015.

Kommunalt råd for funksjonshemmede i Bergen har delt ut Tilgjengelighetsprisen for andre gang. Prisen er en påskjønnelse til de som viser en stor interesse for, og gjennomfører tilrettelegging for funksjonshemmede i alle kategorier.

Vinneren for 2015 er opprinnelig bygd som sykehus og senere brukt som sykehjem. Deretter er bygningen bygd om til en skole.

Alt revet ut

Florida katolske sykehus, som den opprinnelig het, er en av Bergens viktigste nyklassiske bygninger. I 2010 ble det bestemt at den skulle bygges om til skole, og all innmat ble revet ut. Kun bærende konstruksjoner gjenstod. Deretter ble alt innvendig bygd opp på nytt. Det er tatt vare på noen få innvendige detaljer.

Universell utforming er tatt med i hele planleggingsfasen og utforming av skolen. Resultatet er et godt universelt utformet bygg, samtidig som det er tatt vare på tidligere fasade og grunnleggende strukturer.

Lydanlegg for hørselshemmede

Skolen er blant annet tilrettelagt med handikapparkering, asfaltert og ryddig gårdsplass. Inngangsparti har rampe opp til resepsjonen, og til en ny heis i bygget.

Bygget er tilrettelagt med handikaptoalett for elevene i alle fire etasjer.

St. Paul gymnas har også installert lydanlegg for hørselshemmede. Skolen har mikrofoner for både lærere og elever. Disse når både dem med høreapparat og resten av klassen.

Kilde: Bergen kommune

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.