Generelt

Unisex-toalett godt mottatt


Publisert: 14. januar 2016

En restauranteier i USA ønsker å rette søkelyset mot at kjønnsnøytrale toaletter ofte er nødvendige. En restauranteier i USA ønsker å rette søkelyset mot at kjønnsnøytrale toaletter ofte er nødvendige. Trenger vi kjønnsdelte toaletter? Spørsmålet har eieren av en pizzeria i USA lykkes å sette på dagsordenen.

Kjønnsdelte toaletter kan sette noen menneske i vanskelige situasjoner. Det kan for eksempel være vanskelig for en far å ta med en handikappet tenåringsdatter på herretoalettet.

En pizzeria i North Carolina, USA, satte en opp en lapp på døra til toalettet. Lappen har vakt oppsikt og blitt mye delt på internett.

På lappen sto det:

"Vi har unisex-toalett fordi noen ganger setter kjønnsdelte toaletter folk i ubehagelige situasjoner. Og siden vi har mange venner som kommer til oss ønsker vi også et sted for: Enslige fedre med døtre, enslige mødre med sønner, foreldre med handikappede barn, mennesker i LGBTQ-miljøet, voksne med eldre foreldre som kanskje er mentalt eller fysisk handikappede".

Eieren av pizzeriaen sier til nettstedet Khou.com at hun har fått veldig positiv tilbakemelding fra sine kunder. Hun forteller at en mor med en handikappet sønn fikk tårer i øynene da hun så lappen. Kvinnens sønn var i puberteten og hun syntes det var vanskelig å ta ham med inn på dametoalettet.

Kilde: Khou.com

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.