Informasjons- og kommunikasjonsteknologi
Publisert: 07. januar 2016

Bildet viser to turister som ser på et kart.Bildet viser to turister som ser på et kart.Fargeblinde har ofte store problemer med å skille farger på kart fra hverandre. Forskere utvikler nå en app som skal skreddersy fargesynet til hver enkelt.

 
Publisert: 22. desember 2015

Bildet viser en eldre mann som bruker en Ipad.Bildet viser en eldre mann som bruker en Ipad.Personer med nedsatt funksjonsevne bruker internett i mindre grad enn resten av befolkningen.

 
Publisert: 02. desember 2015

Bildet viser et tastatur til datamaskin med bilde av en rullestolBildet viser et tastatur til datamaskin med bilde av en rullestolHer er ti tips for deg som vil lage et mer universelt utformet nettsted.

 
Publisert: 26. november 2015

Bildet viser logoen til Norges Blindeforbund.Bildet viser logoen til Norges Blindeforbund.Teknologien har gjort mye mer i samfunnet universelt utformet. Men synshemmede blir utestengt fra apper, nettbank, nettsider og ulike programvarer.

 
Publisert: 29. oktober 2015

Bildet viser en eldre kvinne som bruker en smarttelefon.Bildet viser en eldre kvinne som bruker en smarttelefon.Inspirert av sin syke mor har en gründer fått forskerhjelp til å videreutvikle og teste en løsning som skal gjøre det enklere for funksjonshemmede og eldre å bruke smarttelefon.

 
Publisert: 22. oktober 2015

Bildet viser Solveig Horne.Bildet viser Solveig Horne.Plikten til universell utforming av IKT bør også gjelde opplærings- og utdanningssektoren, heter det i et nytt lovforslag.

 
Publisert: 14. oktober 2015

Ønsker du å lære mer om hvordan du lager nettsider som følger kravene til universell utforming? Bli med på fagdag.

 
Publisert: 08. oktober 2015

Hva er status for universell utforming av IKT i Norge? Deltasenteret ønsker velkommen til møte om dette den 27. oktober.

 
Publisert: 01. oktober 2015

Bildet viser kommuneskjoldet til Lørenskog.Bildet viser kommuneskjoldet til Lørenskog.Fra 1. juli 2014 ble det innført krav om at alle IKT-løsninger i Norge skal være universelt utformet. Nå har tilsynet startet.

 
Publisert: 09. september 2015

Bildet viser flere smarttelefoner.Bildet viser flere smarttelefoner.Blindeforbundet gir på sine nettsider en tips om hvordan smarttelefoner og nettbrett kan gjøres enklere å bruke om du har nedsatt syn.

 
Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.