Publisert: 02. desember 2015

Bildet viser en hånd hvor det er skrevet hat.Bildet viser en hånd hvor det er skrevet hat.For første gang skal det nå forskes på hatytringer mot personer med nedsatt funksjonsevne i Norge og Norden.

 
Publisert: 08. oktober 2015

Personer med nedsatt funksjonsevne har 4,5 ganger høyere sjanse for å være i arbeid dersom de har tatt høyere utdanning.

 
Publisert: 10. september 2015

Bildet viser et klasserom fullt av elever.Bildet viser et klasserom fullt av elever.Norske funksjonshemmede barn bør få gå på nærskolen sin. Det mener nær 90 prosent av de spurte i en spørreundersøkelse.

 
Publisert: 01. mai 2015

Høgskolen i GjøvikHøgskolen i GjøvikErgoterapeutene som utdannes ved Høgskolen i Gjøvik spesialiseres nå i universell utforming.

 
Publisert: 22. april 2015

Illustrasjonen viser hjernen som sammensatt av tannhjul.Illustrasjonen viser hjernen som sammensatt av tannhjul.Hvorfor vet vi så lite om den kognitive delen av universell utforming?

 
Publisert: 09. april 2015

Bildet viser Remi som leser punktskrift.Bildet viser Remi som leser punktskrift.I påsken fortalte NRK om ni år gamle Remi som ikke får skolebøkene han trenger for å følge med i undervisningen.

 
Publisert: 05. mars 2015

Logoen til hørselshemmedes landsforbund.Logoen til hørselshemmedes landsforbund.Mange ungdommer har problemer med nedsatt hørsel. I en ny film forteller to ungdommer hvordan det oppleves.

 
Publisert: 22. januar 2015

Bildet viser en smilende skoleelev.Bildet viser en smilende skoleelev.Hørselshemmedes landsforbund satser på en ny ressursside om barn med hørselshemninger i skolen.

 
Publisert: 16. oktober 2014

 Universitetet i Stavanger Universitetet i StavangerDen 24. oktober vil Universitetet i Stavanger (UiS) arrangere en temadag om universell utforming.

 
Publisert: 28. august 2014

Bildet viser prosjektleder Jonny Nersveen. (Foto: hig.no)Bildet viser prosjektleder Jonny Nersveen. (Foto: hig.no)Rapporten som omhandlet hvor mye plass en rullestol trenger i bolig har, er blitt filmet.

 
Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.