Universell Utforming

- Må øke den generelle bevisstgjøringen om universell utforming


Publisert: 08. mars 2011

Skoleelever fra Bud og Ulstein presenterte godt entreprenørskap på uu-samlingen i Molde. (Foto: Mari Anne Bjørkmann) Skoleelever fra Bud og Ulstein presenterte godt entreprenørskap på uu-samlingen i Molde. (Foto: Mari Anne Bjørkmann) Den generelle bevisstgjøringen om universell utforming må økes, og den positive vinklingen må betones ytterligere. Dette var det gjengs enighet om på den siste samlingen for prosjektledere og andre nøkkelpersoner i pilotfylkene for universell utforming. Temaet denne gangen var "Design og universell utforming i regional utvikling – hvor ligger mulighetene?"

Samlingen ble denne gangen arrangert i Molde, med en foredragsholdere som ga deltakerne ny innsikt.

På bakgrunn av foredragene ble møtet avrundet med gruppediskusjoner hvor ett av spørsmålene lød: "Hvilke utfordringer ser dere i eget fylke/ kommune på bakgrunn av innspill fra innledere på fagsamlingen?"

En annen overskrift som ble drøftet på tampen av arrangementet var "Hvordan kan fylkene bruke entreprenørskap og design som virkemiddel i regional utvikling?" Dette i forbindelse med temaet ungt entreprenørskap, hvor to gode eksempler ble trukket fram: Prosjektet "Fiskekassene" fra Bud barne- og ungdomsskole, som har vunnet en såkalt Gründercamp-konkurranse, og prosjektet "Simple Shelf" som en ungdomsbedrift fra Ulstein videregående skole står bak.

Program, foredragsfiler og en stikkordsmessig oppsummering fra gruppearbeidet er tilgjengelig nedenfor. Samtlige filer er i PDF-format:

 

 

 

 

 

 

 

 

Kopirett © 2019 Universell Utforming. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU/GPL License.